Om oss

Takstols­tillverkning i 28 år

Vinnersjö Takstolar är en del i Vinnersjö Timmerhuskoncernen. Vi har därmed en lång historia av naturliga råvaror, timmer och stabila träkonstruktioner. På åttiotalet såg vi att många kunder behövde specifik hjälp med takstolar och började tillverka sådana till våra kunder. Sedan dess har vi hjälpt kunder runt om i Sverige att hitta rätt takstolar till sina projekt. Vi levererar takstolar till både privatpersoner och stora företag, som byggvaruhandlare och byggföretag.

Hållbar takstolsfabrik

Vi älskar trä. Det är en förnybar resurs som dessutom är slitstark och beständig. När träet gjort sitt går det direkt tillbaka till kretsloppet. Helt oslagbart. Vi arbetar medvetet miljövänligt hela vägen från kontoret till leveranser. Vår tillverkningsprocess är till exempel helt fri från kemikalier. Ambitionen är att återvinna så mycket som möjligt. Allt råmaterialspill från produktionen återanvänds exempelvis för uppvärmning.

Takstolar tillverkas utanför Gävle

All vår tillverkning sker i moderna lokaler i Vinnersjö utanför Hedesunda, Gävle. Här sker allt, vilket innebär att vi har kontroll i alla steg, från design, till fuktnivån i virket och transporter hela vägen till dig.

CE-märkning av takstolar

Vi arbetar enligt Boverkets konstruktionsregler. Det innebär att våra takstolar är CE-märkta enligt den europeiska standarden SS-EN 14250-2010. Vi kontrolleras regelbundet av Sveriges Tekniska Forskningsinstitut (SP) som säkerställer att våra takstolar håller den kvalitet och hållfasthet som vi utlovar. Det betyder också att vi ständigt håller oss uppdaterade med ny kunskap och ny teknik, vilket är viktigt för oss. Att tillverka takstolar är ett hantverk med långa traditioner, och vi kombinerar denna tradition med ny teknik som ger möjligheter att konstruera ännu stabilare tak.