Takstolar

Vinnersjö Takstolar - Experten på Takstolar

Hos Vinnersjö Takstolar är vi stolta över att vara ledande inom leverans av högkvalitativa takstolar. Vår expertis sträcker sig över åratal, där vi har dedikerat oss åt att förse svenska hem med takstolar som inte bara är hållbara och starka utan också producerade på ett ansvarsfullt sätt.

takstolar från Vinnersjö

Varför ska du välja Vinnersjö för dina Takstolar?

  • Oöverträffad Kvalitet: Våra takstolar är tillverkade av premiummaterial för maximal hållbarhet. Samtliga våra takstolar är CE-märkta.
  • Anpassning: Vi erbjuder anpassade takstolar som perfekt möter ditt projekts unika krav. 
  • Miljöansvar: Vinnersjö Takstolar är engagerade i hållbara byggpraxis, från materialval till produktionsprocesser. 
  • Expertkunskap: Vårt team består av branschexperter som är specialiserade på takstolar och takkonstruktioner. 

Vanliga frågor om takstolar

När det gäller takstolar, finns det många frågor. Här är svaren på de fem vanligaste frågorna vi får: 

En takstol utgör en prefabricerad triangelformad konstruktion av trä, avsedd att bära upp taket på en byggnad. Dess design syftar till att skapa en robust och hållbar struktur kapabel att motstå tyngden från snö och vindkrafter.

Priset på takstolar kan variera beroende på deras dimensioner, design och materialtyp. Generellt sett ligger priset för mindre till medelstora takstolar mellan 1000kr och 3000kr per styck. Priserna bestäms baserat på specifika ritningar och projektbehov. 

Hos Vinnersjö Takstolar kan du hitta ett brett utbud av takstolsmodeller, inklusive sadeltakstolar, saxtakstolar, ramverkstakstolar och pulpettakstolar, för att nämna några. 

I det flesta fall placeras takstolar med cc-avstånd 1,2 m. För att bestämma hur många takstolar som krävs för ditt projekt, bör du dela längden på takets sida (mätt från en yttervägg till den andra) med 1,2 meter. Till exempel, för ett hus som är 10 meter långt blir beräkningen 10/1,2 + 1 = 9,33. När du avrundar till närmaste hela tal, innebär det att du behöver 10 takstolar. 

Är du intresserad av att veta mer

Kontakta oss för en kostnadsfri konsultation. Vårt team är redo att svara på dina frågor och guida dig genom processen att välja de perfekta takstolarna för ditt projekt.