Meny

Våra takstolar

Takstolarna är den bärande delen i takets konstruktion. Det är de som håller uppe taket helt enkelt. Vissa väljer att bygga sina egna takstolar, men det finns en trygghet i att köpa dem prefabricerade. Det finns många olika modeller av takstolar att välja bland och hos oss kan du köpa måttbeställda takstolar. Vilken du väljer beror helt enkelt på vilken typ av hus du ska bygga.

Sadeltakstol Vinnersjö Takstolar

Sadeltakstol

Den vanligaste takstolen i Sverige är sadeltakstolen. Det är precis så vi är vana att se tak. Den består av två takfall som går ihop i taknocken och därefter sluttar ned åt varsitt håll.

Offert

Saxtakstol Vinnersjö Takstolar

Saxtakstol

Denna typ av takstol liknar sadeltakstolen i många avseenden. Den har dock även ett lutande innertak. Den inre lutningen är ungefär tio grader flackare än den utvändiga lutningen vilket gör att man får ett förhöjt innertak.

Offert


Ramverk Vinnersjö Takstolar

Ramverk

Vill du ha större utrymme i takstolen är det en fördel att välja ramverkskonstruktionen. Denna typ av takstol används ofta till 1½ - plansvillor där man önskar gott om utrymme i själva takstolen. Taklutningen bör vara mellan 27-50 grader.

Offert


Mansardtakstol Vinnersjö Takstolar

Mansardtakstol

Mansardtakstolen används på hus med brutet takfall, vilket gör att det får två olika vinklar. Konstruktionen används ofta på hus i 1½-plan för att kunna utnyttja vindsutrymmet på ett bra sätt.

offert


Pulpettakstol Vinnersjö Takstolar

Pulpettakstol

Pulpettakstol används ofta i lagerbyggnader och större bostadshus. Ett pulpettak har bara ett takfall och samma hus har ofta en kombination av flera olika pulpettak och lutning beroende på husets design. Fördelen med pulpettak är att det styr bort snön från genomfarter och andra platser där man vill undvika snöras.

Offert